logo-deventer-verhaal

UITNODIGING

Op donderdag 15 september organiseren Deventer Verhaal en Archeologie Deventer een lezing over Begraven heiligen en Nieuwe iconen. Het thema sluit aan bij het thema van Open Monumentendag op 10 en 11 september, namelijk Iconen en Symbolen. De presentatie wordt gegeven door Stadsarcheoloog Bart Vermeulen en vindt plaats om 20.00 uur in het Stadhuis. U bent hier van harte voor uitgenodigd.

Bart is als archeoloog verbonden aan de gemeente Deventer. Vanuit die rol heeft hij samen met het Kunstenlab het project Begraven Heiligen, Nieuwe Iconen opgezet.

De lezing bestaat uit drie delen: het eerste deel gaat over Begraven Heiligen, Heiligen beelden uit de Deventer bodem. Deel twee over Heiligen in Deventer, over de rol van heiligen in Deventer in de late middeleeuwen (archeologie, bouwhistorie en historische bronnen). Het laatste deel vertelt ons meer over het project Begraven Heiligen, Nieuwe Iconen.

Lezingenreeks

De lezing is de eerste van een gezamenlijke historische lezingenreeks van tien lezingen in het seizoen 2016-2017. De geschiedenis van Deventer staat hierin centraal. Vaak wordt aangehaakt op een actueel thema, bijvoorbeeld een recente archeologische opgraving, een nieuw verworven aanwinst voor de erfgoedcollectie of een actuele tentoonstelling waarin de geschiedenis van Deventer centraal staat.

Programma

U bent donderdag 15 september van harte welkom in het Auditorium van het stadhuis, Grote Kerkhof 1, Deventer. De lezing begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur, inloop en koffie vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

www.deventerverhaal.nl

http://www.facebook.com/deventerverhaal

een-beeld-van-anna-te-drieen-gevonden-aan-de-pontsteeg

 

Geef een reactie