In Gelderland is het Gelders Energieakkoord gesloten, met als ambitie om minimaal 80% van de bedrijven en maatschappelijke organisaties vrijwillig energie te laten besparen. Dat willen we realiseren door zo veel mogelijk bedrijven en maatschappelijke organisaties te stimuleren erkende maatregelen te nemen die zich binnen 5 jaar terugverdienen. Daarmee zullen zij ook voldoen aan de Wet Milieubeheer. Ontzorging is hierin een belangrijk begrip. In Gelderland wordt een aantal beproefde aanpakken, waaronder Energieke Cleantech Regio en MKB Energy CheckUp, samenhangend aangeboden.

Graag nodigen wij u uit voor een symposium waarin deze Gelderse aanpak wordt gepresenteerd, om te beginnen in de Cleantech Regio. Dit symposium vindt plaats op de Dag van de Duurzaamheid: Maandag 10 oktober van 12:30 tot 14:30 uur in gebouw ‘De St@art’ (Apenheul, J.C. Wilslaan 31 te Apeldoorn). U kunt parkeren op het parkeerterrein van de Apenheul. Ook met het OV is Apenheul goed bereikbaar.

Aansluitend op het symposium worden er voor eigenaren van zakelijk en maatschappelijk vastgoed twee parallelsessies georganiseerd, zodat geïnteresseerden direct met energiebesparing en verduurzaming aan de slag kunnen. Waarom is het symposium interessant voor u?

  • Er wordt uitgelegd hoe u snel en direct aan de slag kunt met energiebesparing;
  • U maakt kennis met beproefde aanpakken die bedrijven en maatschappelijke organisaties inzicht geven hoe hun gebouwen en organisatie te verduurzamen. Daarbij is er aandacht voor maatschappelijke-, wettelijke-, financiële- en comfortaspecten;
  • U wordt geïnformeerd hoe u kunt voldoen aan de Wet Milieubeheer.

Na afloop van het symposium heeft u de gelegenheid om na te praten met andere genodigden en betrokken partijen. Uiteraard zorgen wij voor een hapje en een drankje. Mogen wij helpen te verduurzamen? Aansluitend aan het symposium zullen onderstaande beproefde aanpakken in een workshop worden gepresenteerd.

Energieke Cleantech Regio is een local-for-local adviesproject, dat bestaat uit vier onderdelen: informeren en inspireren, adviseren, het bouwen van een community en van een lokaal netwerk van partijen die samen de schouders onder de verduurzaming zetten. De onafhankelijke Stichting Energieke Regio organiseert het project zonder winstoogmerk. MKB Energy Checkup is een online energiescan die u direct adviseert welke erkende maatregelen u kunt nemen. U kunt vervolgens direct online een offerte aanvragen bij één of meerdere lokale installateurs. Meldt uw maatregelen bij de omgevingsdiensten en registreer uw bedrijf in het EPK-register. Zo voorkomt u eventuele boetes bij controles door wethandhavers.

Deze bijeenkomst vindt plaats in De St@art van Apenheul, de groenste congreslocatie van Nederland. Hiermee introduceert Apenheul het Green Monday concept om andere duurzame organisaties te stimuleren hun eigen boodschap over te brengen op een duurzaam podium. Meldt u graag uiterlijk 1 oktober aan via info@cleantechregio.nl. Wilt u een geïnteresseerde introducé meenemen, laat het ons dan ook weten.

Heeft u vragen over deze uitnodiging neem dan contact op met Menno van Luijn via info@cleantechregio.nl of 06 -13 55 69 26.

Met vriendelijke groet, Cleantech Regio Development, Luc Pennings

De Apenheul, Fanina Hoven
Omgevingsdienst Veluwe IJssel, Hansjurgen Heinen
Provincie Gelderland, Roland Bus
Stichting Energieke Regio, Krijn Ratsma
VNO-NCW Midden, Christian Lorist

Geef een reactie