Michiel Hartmann van Schaap Bliksembeveiliging is de Deventer Overall Ondernemer 2016. Peter Meerman van Haafkes Veldwachter is uitgeroepen tot Deventer MVO ondernemer 2016 en Fooddock mag zich de Starter van 2016 noemen. Remco Muiderman van RM&Co Sanitair bv is winnaar van de Publieksprijs. Dit is 16 november bekend gemaakt op Deventer Marktplein, het ondernemersevent van Deventer en initiatiefnemer van de Deventer Ondernemersverkiezing.

De jury heeft Michiel Hartmann van Schaap Bliksembeveiliging als Deventer Overall Ondernemer 2016 gekozen omdat zijn familiebedrijf internationaal tot de top binnen hun vakgebied behoort. Hartmann spreekt over de hele wereld voor volle congreszalen over zijn vak Bliksembeveilig en de door Schaap ontwikkelde bliksemvoorspeller is tot wereldstandaard verkozen. Voor Hartmann kwam ‘de nominatie als donderslag bij heldere hemel’. Andere finalisten waren Gerco Morsink van Bosgoed Holding en Remco Muiderman van RM&Co Sanitair bv.

Fooddock aanwinst voor Deventer horeca
De  vernieuwende horecacreatie van Frank Hulscher en Ben van Dijk is de eerste foodhal van Oost Nederland en in korte tijd één van de meest spraakmakende locaties van Deventer geworden. Fooddock biedt een podium aan eigenzinnige en creatieve ondernemers, die recent de 100.000ste bezoeker mochten verwelkomen.  Fooddock is een aanwinst voor de Deventer horeca, aldus de vakjury. Andere startende finalisten waren Nochey en Wagging Finger.

Maatschappelijke betrokkenheid in genen Haafkes
De jury heeft Peter Meerman van Haafkes Veldwachter verkozen tot MVO Ondernemer 2016. Zijn porfolio in het helpen van mensen in eindeloos. Maar liefst 1 vaste dag per week zet hij zich in voor de Deventer maatschappij. ‘Je krijgt er energie van en wordt er gelukkig door’, aldus Meerman. Andere unieke pareltjes in deze categorie waren Pure Africa Coffee en Koninklijke Auping.

Muiderman RM&Co Sanitair wint Publieksprijs
Remco Muiderman van RM&Co Sanitair bv  heeft de Deventer Publieksprijs 2016 gewonnen. Met de productontwikkelingen en de groei van zijn bedrijven heeft hij zich een plek verworven binnen de sanitair branche die gedomineerd wordt door grote internationale merken. Muiderman is daarnaast actief in verschillende lokale ondernemers netwerken.

Vakjury Deventer Ondernemersverkiezing 2016
De vakjury bestond dit jaar uit T. van der Velde (Saxion, voorzitter), R. Hartog Heys (wethouder gemeente Deventer),  M. Kok (MKB Deventer), J. Kroese (Sallcon/DKW), R. Westra (Ondernemershuis Deventer), D. Hollering (Persgroep Nederland/ De Stentor), R. Egberink-Kleizen (Rabobank), T. Klein Beernink (Klein Beernink), A. van der Hoeven (buroMBO), M. Kleine Schaars (Overall Deventer ondernemer 2015) J. Schmitz (De Smaak van Deventer, Deventer Starter 2015), Pascal Hulsegge (JPR en MVO-ondernemer 2015). Het juryrapport is op te vragen via info@deventermarktplein.nl.

Geef een reactie