circles

Circles presenteert:

8 december 2016
16.00 – 18.00 uur
Saxion Deventer, Theaterzaal (D007)

Met:
Harrie van Bommel (Onderzoeker en Hoofddocent Duurzaam Internationaal Ondernemen bij Saxion) en Rob Kragt (CSR Communications Manager) en Dick van der Graaf (Sales-Marketing Director Business Carpets) beiden van DESSO

Moderator: Susanne Heering (journalist)

Innoveren en ondernemen voor het verduurzamen van producten en ketens
De circulaire economie is een trending topic. Nederland wil in 2050 geheel circulair functioneren. Het bedrijfsleven omarmt deze benadering als dé oplossing voor zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. En vooral ook als instrument om kosten te drukken of business uit te breiden. Nieuwe producten en diensten kunnen, in combinatie met een goed ondernemingsplan, inderdaad leiden tot succesvolle nieuwe economische activiteiten. En daarmee creëren we nieuwe werkgelegenheid. Dat is mooi! Maar leveren deze nieuwe activiteiten ook een bijdrage aan een duurzame ontwikkeling?

Tapijtfabrikant DESSO uit Waalwijk zal in deze bijeenkomst laten zien dat dat inderdaad kan!

Harrie van Bommel opent de bijeenkomst met een inleiding over de relaties tussen innovatie, ondernemerschap en duurzame ontwikkeling. Daarna zullen Rob Kragt en Dick van der Graaf van tapijtfabriek Desso toelichten hoe dit bedrijf deze drie thema’s met elkaar weet te verbinden en hoe het bedrijf daardoor zeer succesvol opereert! In de daaropvolgende gedachtewisseling gaan we in op wat daar voor nodig is, wat een interdisciplinaire benadering daaraan kan bijdragen en hoe we innovaties en ondernemingsplannen kunnen toetsen aan duurzaamheidscriteria.

Deze bijeenkomst wordt door Circles georganiseerd in nauwe samenwerking met Studium Generale Saxion, zodat ook studenten vanuit de drie invalshoeken: “innovatie”, “ondernemerschap” en “duurzaamheid” bij de discussie kunnen worden betrokken.

Aanmelden kan via: http://formulieren.saxion.nl/Circles. Plaatsing geschiedt in volgorde van aanmelding. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Geef een reactie