DKS Bijeenkomst donderdag 16 maart 2017

16 maart was de eerste DKS bijeenkomst van 2017. Dit keer in het Postillion Hotel in Deventer waar ca. 70 DKS leden door de algemeen directeur en zijn team bijzonder gastvrij en enthousiast ontvangen werden. Wat een mooie en plezierige plek om elkaar te ontmoeten. En wat werden we weer verwend met een heerlijke lunch. Helaas zijn er niet veel foto’s gemaakt maar alle lof voor Postillion!

Het onderwerp van de bijeenkomst was de verander(en)de functie van de Assistant. We hadden Secretary Plus bereid gevonden het door hun gehouden salaris- en functieonderzoek uit 2016 toe te lichten. Dit onderzoek kregen we na afloop ook mee. Op basis van een aantal stellingen die we ook al op onze facebookpagina hadden gezet en ook basis van reacties daarop, zijn we na de lunch in groepen verder gaan praten over dit thema. Vragen als voel je je gewaardeerd in je functie? Krijg je ruimte om je te ontwikkelen? Sluit de inhoud van de functie nog aan bij de naam van de functie? En wordt je nog markconform betaald kwamen o.a. aan de orde. Want er wordt veel zelfstandigheid/verantwoordelijkheid van je verwacht. Dat je meegaat met veranderingen en de nieuwste technologische ontwikkelingen. En daarnaast ben je steeds meer een informatiemanager en een sparringpartner voor de directie. Dat vraagt in veel gevallen om een hbo werk-en denkniveau terwijl de salariëring toch vaak op mbo+ niveau blijft steken. Kun je hierover in gesprek binnen je organisatie/met je leidinggevende en hoe ga je zo’n gesprek aan. Hoe kun je je functie zo LEAN of schoon maken dat je ook beoordeeld en ingeschaald kunt worden op je kwaliteiten. Dit zijn interessante vragen waar we als DKS zeker verder aan willen werken.

De conclusies uit de groepsdiscussies worden samengevat en met deze statements gaan wij het vervolg voorbereiden. Een mooie uitdaging! Iedereen bedankt voor de input en jullie openheid en enthousiasme. En vanzelfsprekend wordt hetgeen jullie hebben ingebracht discreet behandeld. Op naar het vervolg!

   

 

Geef een reactie