Uitnodiging Kennisbijeenkomst Inclusief Werkgeverschap

Het aantal mensen dat in Deventer in de bijstand zit is nog nooit zo laag geweest als nu. KonnecteD (Sallcon & Deventer Werktalent) én werkgevers uit de regio droegen bij aan dit succes. Desondanks is de vraag naar geschikt personeel groot én zijn er veel mensen die geen passend en/of betaald werk hebben.

Er is geen goede match tussen de beschikbare banen en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Participatiewet is nog geen succes. Staatssecretaris Van Ark gaat de wet aanpassen, maar ondertussen zitten we bij KonnecteD niet stil. U als werkgever toch ook niet?

Het is mogelijk om het werk dat er is passend en geschikt te maken voor werkzoekenden. We kunnen hen ontwikkelen en voorbereiden om mee te doen op de arbeidsmarkt. En met de juiste begeleiding op de werkvloer realiseren we een duurzame match. Hoe doen we dat? Samen met u!

KonnecteD nodigt u uit voor de kennisbijeenkomst Inclusief Werkgeverschap.

Programma incl. ontbijt
07.45 uur Inloop met ontbijtbuffet
08.00 – 08.15 uur Persoonlijke introductie door Özcan Akyol
08.15 – 08.45 uur Inclusief werkgevershap en de rol van KonnecteD als verbinder
08.50 – 09.35 uur Kennissessie (keuze uit 1 van de 3 thema’s)
09.40 – 10.00 uur Plenaire terugkoppeling en afsluiting
Optioneel: Om 10:00 uur start een korte rondleiding door het werkleerbedrijf

Kennissessies

Inclusief werkgeverschap; hoe begin ik?
Het inclusief personeelsbeleid van Tauw is succesvol. Verspreid door de organisatie en in diverse functies werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Drijvende kracht hierachter is HR manager Beatrix Steenbruggen. In deze kennissessie vertelt ze over het proces bij Tauw en over de voorwaarden voor het ontwikkelen en uitrollen van inclusief personeelsbeleid in een organisatie.

Anders kijken naar werk
Björn Schuurmans, jobhunter bij KonnecteD, kijkt op een niet alledaagse manier naar de aard en de inhoud van werk en van werkprocessen. Dankzij die bijzondere blik en zijn kennis op het gebied van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ziet hij nieuwe mogelijkheden voor werkgevers én volop kansen voor werkzoekenden.

Ondersteuning op de inclusieve werkvloer
Het kan zijn dat een nieuwe medewerker begeleiding op de werkvloer nodig heeft. Linda Roes, manager Roomservice & Horeca van het Deventer Ziekenhuis, werkt samen met de jobcoaches van KonnecteD. Wat houdt jobcoaching in? Hoe ziet de ondersteuning op de werkvloer er uit? En hoe draagt het bij aan een succesvolle en duurzame plaatsing van een nieuwe werknemer?

Heeft u nog geen goed voornemen? Meld u dan snel aan via aanmelden@konnected.nl