Wie of wat zijn we?

De DKA. is een kenniskring  die bestaat uit assistants van aangesloten Deventer bedrijven. De kenniskring heeft een laagdrempelig karakter, zodat alle leden zich welkom voelen en men elkaar snel weet te vinden. We willen de Deventer assistants graag de gelegenheid bieden kennis te maken met elkaar, elkaars organisaties en activiteiten. Per jaar organiseren wij ongeveer 3 inspirerende bijeenkomsten. Daarnaast is er tweemaandelijks een digitaal koffiemoment.

Lidmaatschap

Op dit moment telt de DKA. zo’n 60 leden. Een lidmaatschap is gratis wanneer het bedrijf waar je werkt is aangesloten bij de DKW. Nieuwsgierig geworden en wil je ook in contact komen met de Deventer assistants? Wij verwelkomen graag nieuwe leden! Meld je aan bij één van de leden van het DKA. Bestuur. Wie weet tot gauw!

Hartelijke groet namens het bestuur,
Martine Pipicelli (e-mail: martine.pipicelli@witteveenbos.com)
Barbara Kruiswijk (e-mail: barbara.kruiswijk@witteveenbos.com)
Géke de Ruiter (e-mail: G.Ruiterde@dz.nl)

Doelgroep

Directiesecretaresses, management assistentes, office managers en personal assistants die de directies ondersteunen van Deventer bedrijven. De hardwerkende en stabiele krachten achter de top van het Deventer bedrijfsleven.

Activiteiten

5 september 2019 – Start DKA. met brainstormsessie op het Deventer Stadsstrand / Meadow

Tijdens een geweldige lunch op het Deventer Stadsstrand is het nieuwe logo en naam van voormalig subkring DKS onthuld.
Vanaf nu heet zij DKA.

                                    

Met een enthousiaste eerste groep aanwezigen is geïnventariseerd waar behoefte aan is in de toekomst. De nieuwe trekkers bestaande uit: Medie de Bie – Deventer Groenbedrijf, Barbara Kruiswijk – Wittenveen+Bos, Marina Lucassen – Deventer Schouwburg, Ellis Bobeldijk – Agrovision, Martine Pipicelli – Witteveen+Bos, Geke de Ruiter – ENO hebben veel ideeën, inzichten, bevindingen en ervaringen verzameld en zullen hier op 21-11 tijdens de volgende bijeenkomst van de DKA. een plan voor presenteren.
Het was een waardevolle, aangename ontmoeting tussen (oude)bekenden maar ook nieuwe assistants van onze DKW bedrijven.

 


DKS bijeenkomst Secretaresses onderzoeken talent en marktwaarde 5 april 2018

Op een bijzondere locatie, in de hal van het oude St. Jozef Ziekenhuis, werden op donderdag 5 april 2018 veertig secretaresses warm ontvangen door Henk van Zwam (voorzitter Raad van Bestuur van Carinova).
Het thema van deze ochtend: een minicollege Empower Yourself door Sara van Broekhoven en Kim van Stippent (Future Talent Factory). Sara vertelde enthousiast en boeiend hoe je jezelf futureproof kan maken. Wat gaat er voor de secretaresse veranderen en hoe kan een secretaresse hierop anticiperen? Een aantal secretaressetaken zullen verdwijnen, maar er zullen nieuwe taken bijkomen. Zorg ervoor dat je op tijd aan boord bent. Laat je meerwaarde zien. Vraag bijvoorbeeld aan je leidinggevende welke doelen hij/zij het komende jaar heeft. Kies één doel uit en maak daar ook jouw doel van. Zo draag je zichtbaar een steentje bij aan de doelen van de organisatie.
Ieder kreeg een portfolio en beschreef daarin een eigen droom, talent, ambitie, verspilling, samenwerkingsmogelijkheid en zichtbaarheid. Doel van de portfolio: maak een plan en beschrijf waar jouw focus in 2018/2019 gaat liggen.
Het was een energieke inspirerende ochtend. De opgehaalde informatie kan zeker gebruikt worden in een van de volgende DKS-bijeenkomsten.
Het DKS bestuur bedankt collega-secretaresses Manon den Hollander en Simone Heijting van Carinova voor het beschikbaar stellen en faciliteren van hun locatie.


DKS bijeenkomst Efficiency Verbetering 5 oktober

Donderdag 5 oktober stond de DKS bijeenkomst bij St Tropez in het teken van efficiencyverbetering. Na de ontvangst en de lunch met broodjes en soep was het woord aan Angela van Beek. Angela helpt secretaresses bij het vergroten van hun persoonlijke effectiviteit en het verhogen van hun productiviteit vanuit haar bedrijf AVB Coaching.
Op basis van de uitkomsten van een online enquete onder de deelnemers, had zij een aantal thema’s geformuleerd o.a. planning, werkoverleg en samenwerking die zij eerst kort toegelicht heeft. Daarna hebben we in kleine groepjes over deze thema’s gediscussieerd. De 3 belangrijkste tips die hier per groepje uit zijn gekomen werden daarna gedeeld.
Opvallend was toch dat er bij elk thema vergelijkbare tips naar voren kwamen. En dat het er toch vooral op neerkomt dat wij beter onze grenzen moeten stellen en bewaken, ons duidelijker en zichtbaarder moeten profileren en onszelf niet moeten wegcijferen. Kennelijk is dit in veel gevallen toch inherent aan onze functie. Maar het is ook heel afhankelijk van het type manager. Toch kunnen we hier wel iets mee.
De presentatie van Angela en de tips zullen hier nog worden geplaatst en worden gemaild.
Het was een bijzonder leerzame en efficiente bijenkomst met dank aan Angela en aan de gastvrije ontvangst door Boode/St Tropez. Le premier etage is absoluut een warme en sfeervolle locatie voor dit soort bijeenkomsten, borrels etc.
En jullie allemaal weer bedankt voor jullie enthousiaste deelname.
De volgende bijeenkomst is onze eindejaarsbijeenkomst bij DAVO bieren op dinsdag 12 december van 17.00 tot 20.00 uur.

 


DKS bijeenkomst bij De Kribbe 13 juni

Dinsdag 13 juni zijn we met de DKS de dag vitaal en gezond gestart. In de prachtig gelegen locatie museumcafe De Kribbe in Wilp. We gaan eerst naar buiten waar we starten met yoga oefeningen. Ikelien Buurman geeft ons vooral oefeningen die je kunt toepassen op je werkplek t.a.v. een juiste houding, actief zitten en goed ademen. Na de yoga en een smoothie genieten we binnen van een energierijk, voedzaam en gezond ontbijt. Voedingacoaches Loes Aarnink en Adrie Roetert geven een toelichting op de voor het ontbijt gekozen producten en Marjo van de Kribbe vertelt iets over de achtergrond en mogelijkheden van haar mooie locatie. Na het ontbijt is het woord aan coaches Yolanda Bikker, Hilda Heyman en Margot Morrenhof. Zij die begeven zich meer op het mentale vlak. Energie, mindset, hoe voorkom je een burn-out etc. We gaan interactief aan de slag met een paar oefeningen en de coaches nodigen ons uit om op 6 juli 2 workshops te volgen op een van deze gebieden. We sluiten af met nog wat onderling netwerken en gaan om 11 uur weer richting ons werk.


DKS bijeenkomst bij Sligro 31 mei

Topavond met de DKS gehad bij de Sligro in Deventer. We waren maar met een kleine groep maar de sfeer was super. Informatief, informeel, ontspannen en vooral erg gezellig en smaakvol.

Wat is de versafdeling prachtig en wat hebben we heerlijke dingen mogen proeven. Heel veel dank aan Sytze Visser en zijn team voor de gastvrije ontvangst, de waardevolle informatie en de organisatie!

 


DKS bijeenkomst bij BOAS 17 maart

Donderdag 17 maart vond de vierde bijeenkomst plaats van de Deventer Kring van Directiesecretaresses. Dit keer waren we uitgenodigd door Peter van Emde in zijn prachtige restaurant BOAS. 66 van de inmiddels 93 (!) leden hadden zich aangemeld voor deze gelegenheid. Peter wilde de DKS graag laten zien dat je bij BOAS meer kan dan romantisch dineren, maar dat de locatie ook gelegenheid biedt tot private dining, vergaderen (2 tot 40 personen) en dat BOAS ook catering op locatie verzorgt. Ook heeft hij ons kennis laten maken met de zakenlunch. Geen uitsmijters en broodjes kroket, maar heerlijke kleine hapjes afgeleid van het diner. Ideaal als je buitenlandse gasten mee wilt nemen die heel anders gewend zijn te lunchen dan wij.

Na de eerste gang kregen we een presentatie over een systeem voor papierloos vergaderen, I-BABS. Onze DKS collega Ina Hulleman-Westerik, Secretaresse Raad van Bestuur bij GGNET, vertelde ons enthousiast over de mogelijkheden van dit systeem, dat niet alleen zorgt voor een besparing van papier (en milieu) maar ook voor een besparing van tijd en kosten. Wij zijn om! Nu onze directies nog overtuigen 😉.

Meer info op: www.ibabs.eu

Tijdens het tweede gerecht en het desert was er volop gelegenheid om te netwerken, waardoor weer veel leuke nieuwe contacten werden gelegd en kennis en ervaringen werden gedeeld.Kortom, het was weer een top bijeenkomst met een super gemotiveerd gezelschap in een prachtige ambiance.Op naar de 100 leden en naar bijeenkomst 5 op 31 mei a.s. We zijn dan te gast in het nieuwe Stadhuis.